Boeken poëzie

roltrap naar de maan, boek en cd

Roltrap naar de maan, Rubinstein 2017

Boek met cd, met alle kinderliedjes van Klein Orkest, geschreven door Harrie Jekkers en Koos Meinderts, met illustraties van Annette Fienieg. Over een vader die fantastisch kan liegen, een dromedaris die de dierentuin spuugzat is, een koning die bang is om dood te gaan een een nijlpaard dat dik, lui en lelijk gelukkig ligt te zijn. 

De gelijknamige LP van Klein Orkest is in 1986 bekroond met een Edison.
Voor Ballade van de Dood ontvingen Jekkers en Meinderts in 2009 een Zilveren Griffel. 

De pers over Roltrap naar de maan:

(...) prachtige illustraties (...) een groot feest om dit prentenboek samen met je kind te lezen en naar de bijbehorende muziek te luisteren. Grappige teksten, herkenbare teksten, maar ook af en toe een best wel een iets verdrietige en zelfs enge tekst. Teksten die horen bij de fantasie van een kind en daarom voor een kind zo treffend zijn. (Wendy Wenning, website Passie voor boeken, 18 oktober 2017)

Zo zou meer poëzie voor kinderen moeten zijn: grappig, origineel, talig en gedurfd. Geen laffe rijmpjes maar teksten die voortdurend verrassen en je op het verkeerde been zetten en hier en daar ook knoeperdhard zijn, op een goede manier. (Diet Groothuis, website Circusdirecteur, oktober 2017) 

De beste kinderplaat ooit gemaakt is Roltrap naar de maan (...) Rijm, ritme, humor, taalvirtuositeit- alles op deze plaat is superb (Joukje Akveld, Parool, oktober 2017) 

 

nike air max 2009 red mahogany wood putty

Kak! zei de ezel

Kak! zei de ezel, Rubinstein 2016

Kak! zei de ezel bevat ‘Humptie Dumptie’ en honderd andere nonsensversjes in het Engels en het Nederlands, rijkelijk geillustreerd door Annette Fienieg. Over een koe die over de maan springt, een kikker die uit vrijen gaat, over Willem-Jan Wafel en Pimmetje Pech.  101 nursery-rhymes vertaald en bewerkt door Koos Meinderts. 

nike fashion

De liedjesatlas

De liedjesatlas, 24 wereldliedjes Rubinstein 2015

Eeen verrassende bundel kinderliedjes van Afrika tot Azië, schitterend geïllustreerd door Annette Feinieg. Koos Meinderts vertaalde en bewerkte populaire liedjes uit onder andere Rusland (De Blauwe Trein), China (De krantenjongen), De verenigde Staten (Juf Lisa kreeg een baby), Suriname (Lekker koken) en Nieuw-Zeeland (Ik ben zo blij met mij) Achterin het boek zit een cd met liedjes met nieuwe arrangementen van Thijs Borsten. Zang: Peer de Graaf en singer-songwriter Leine. 

Jordan Ανδρικά • Summer SALE έως -50%

De liedjesalmanak, lente & zomer, Rubinstein 2014

Een vrolijke bundel oude en nieuwe lente- en zomerliedjes, sfeervol geïllustreerd door Annette Fienieg. Naast bekende liedjes als Ik weet dat de  lente komt, Groen is gras en Kom mee naar buiten allemaal schreef Koos Meinderts in dezelfde traditie een aantal fonkelnieuwe liedjes, over Koningsdag, Pasen en de laatste schooldag.
Bij het boek hoort een cd met muziek van Thijs Borsten, gezongen door Peer de Graaf en singer-songwriter Leine.

Air Jordan 1 Mid Black White Shoes Best Price 554724-113 – Buy Best Price Adidas&Nike Sport Sneakers

Liedjesalmanak, herfst & winter

De liedjesalmanak, herfst & winter, Rubinstein 2013

Een feestelijke bundel herfst- en winterliedjes, schitterend geïllustreerd door Annette Fienieg. Naast klassiekers als Het regent, het zegent en Alles in de wind schreef Koos Meinderts in dezelfde traditie ook een aantal nieuwe liedjes. Bij het boek hoort een cd met 24 liedjes van Thijs Borsten. Zang: Peer de Graaf en singer-songwriter Leine.

Alle Artikel

Het regent zonlicht

Het regent zonlicht, Lemniscaat 2010

Annette Fienieg maakte eerst de tekeningen, later schreef Koos Meinderts er gedichten bij. Over een koning die uit wandelen gaat, over Maite Maria die op haar soldaat wacht en over een hoekje van het paradijs in Italië. Bij het boek hoort een cd  met muziek van Thijs Borsten. Zang Leine en Jeroen Zijlstra.

Genomineerd voor de Kinderboekwinkelprijs 2011
Willem Wilminkprijs 2012, beste kinderlied voor Maite Maria
Illustraties Annette Fienieg

Nike