Boeken vertalingen

Een vriendje voor altijd, De Fontein 2016

Mattie is het verzonnen vriendje van Sam, ze kunnen het uitstekend met elkaar vinden, maar Mattie vreest de dag dat Sam een echt vriendje krijgt en hij overbodig wordt. Dat vriendje komt, ze heet Sammie. Mattie dreigt te verdwijnen tot blijkt dat Sammie ook een verzonnen vriendje heeft.

Oorspronkleijke titel: Imaginary Fred, tekst Eoin Colfer, illustraties Oliver Jeffers. 

Air Jordan 1

Waar is mijn kudde? Hoogland & van Klaveren, 2016

Een jongetje gekleed in en een kostuum van bladeren bevindt zich tussen een kudde geiten. Hij loopt een poosje met hen mee, maar realiseert zich: dit is niet de kudde waar hij thuishoort. Hij trekt verder en ontmoet allerhande dieren in groepen, van kwallen tot vuurvliegjes. Telkens trekt hij verder, op zoek naar de kudde waar hij thuishoort.

Oorspronkelijke titel: There is a tribe of kids, Lane Smith, tekst en illustraties. 

Asics Onitsuka Tiger

De groeten van de krijtjes, De Fontein 2016

 Teun op een dag bij de post een stapeltje ansichtkaarten, afkomstig van boze, teleurgestelde of verwaarloosde krijtjes. Ze werden achtergelaten op vakantie, verdwenen tussen de kussen van de bank of werden opgegeten en weer uitgespuugd door de hond. De groeten van de krijtjes is het vervolg op De krijtjes staken (Zilveren Griffel 2015) 

Oorspronkelijke titel:  The day the crayons cam home, tekst Drew Daywalt, illustraties Oliver Jeffers.

Trail Running

Trol en het verdwenen zusje

Trol en het verdwenen zusje, De Fontein 2015

Trol en Pietertje runnen een goedlopende koffient voor trollen. Op een dag is het zo druk dat Kaatje, Pietertjes zusje, aan hun aandacht ontsnapt. Gevreesd wordt dat zij naar de Kauwberg is waar Monkelglop woont, de gemeenste en gevaarlijkste aller trollen. Trol en Pietertje moeten haar vinden voor het te laat is.

Oortspronkelijke titel: Grumbug, Adam Stower, teskt en illustraties

Air Jordan 1

De krijtjes staken!

De krijtjes staken! De Fontein 2014

Als Teun een tekening wil maken komen zijn krijtjes in opstand. De krijtjes vertellen in kwaaie brieven wat hen dwarszit. Zwart wil voor meer dan alleen de lijntjes worden gebruikt en Beige wil niet langer in de schaduw staan van Bruin. Blauw en Rood klagen dat ze teveel moeten doen, terwijl Roze graag wat vaker wil worden ingezet. Teun bedenkt een oplossing waar iedereen blij mee is.

Oorspronkelijke titel: The day the crayons quit, Drew Daywalt. tekst en Oliver Jeffers, illustraties

Nike

Trol en het Pietertje

Trol en het Pietertje, De Fontein 2014

Trol probeert iedere dag opnieuw een Pietertje te vangen, maar het Pietertje is hem steeds te vlug af. Hij is te snel en te slim. Eindelijk lijkt het erop dat Trol het opgegeven heeft. Maar net als het Pietertje zijn overwinning viert, dreigt hij te worden opgegeten.

Oorspronkelijke titel: Trol and the Oliver, Adam Stower, tekst en illustraties.  

Supreme