Nieuws

De man met de zeegroene ogen bij Kakelbont

Vrijdag 11 oktober zijn Sanne te Loo en Koos Meinderts, makers van De man met de zeegroene ogen, te gast bij kinderboekwinkel Kakelbont.
Ze vertellen over en lezen voor uit hun prentenboek.
Na afloop signeren ze hun boeken.

Wat: Sanne te Loo en Koos Meinderts met: De man met de zeegroene ogen.
Waar: Kinderboekwinkel Kakelbont, Oudegracht 200a, Utrecht
Wanneer: Vrijdag 11 oktober
Hoe laat: vanaf 14:30
Toegang: gratis 

De club van lelijke kinderen nu in de bioscoop

Zondag 6 oktober ging in bioscoop Pathé in aanwezigheid van de makers van Umami Media en een groot deel van de cast De club van lelijke kinderen in premiere. De film (6 jr. en ouder) is gebaseerd op het gelijknamige boek van Koos Meinderts en gaat in de kern over discriminatie en uitsluiting, een hoogst actueel onderwerp.
Vanaf 9 oktober draait de film in diverse bioscopen door het hele land. Regie: Jonathan Elbers. Scenario: Jeroen Margry. 
De trailer is hier te zien.

De schelmenstreken van Reinaert de Vos bij selectie White Ravens

De schelmenstreken van Reinaert de Vos van Koos Meindertsis opgenomen in de selectie van de White Ravens 2019 en in de bijbehorende catalogus. De White Ravens zijn aanbevelingen voor bijzondere boeken uit de wereld van de internationale kinder- en jeugdliteratuur. In de catalogus van dit jaar zijn 200 titels opgenomen in 37 talen uit maar liefst 59 landen. In totaal hebben negen Nederlandstalige boeken en één Friestalig boek een White Raven gekregen.
Aan De schelmenstreken van Reinaert de Vos werkten twintig illustratoren mee, waaronder Annette Fienieg, Carl Cneut en Hanneke Siemensma. Charlotte Dematons maakte het omslag.
Het boek is in november 2018 door het boekenpanel van DWDD uitgeroepen tot Boek van de maand en ontving van de Griffeljury een Vlag & Wimpel 2019.

Filmpje De man met de zeegroene ogen

De man met de zeegroene ogen, prentenboek van Koos Meinderts (tekst) en Sanne te Loo (illustraties) is nu ook te zien als filmpje, gemaakt door muzikant, componist en producer Thijs Borsten. De tekst is ingesproken door de schrijver zelf. 
Eerder maakte Thijs Borsten filmpjes van De vuurtoren, De man in de wolken, Koning Varken en Het sneeuwmeisje.
Het filmpje is hier te zien, het YouTube-kanaal van Hoogland & Van Klaveren, uitgever van het boek.

De man met de zeegroene ogen, nieuw prentenboek

Vanaf 20 september ligt De man met de zeegroene ogen in de winkel, het nieuwste prentenboek van Koos Meinderts (tekst) en Sanne te Loo (illustraties), over een man die leeft van de wind en van wat de zee hem schenkt. Zijn leven komt op zijn kop te staan als er op een dag een fles aanspoelt met een schatkaart. Na lang aarzelen besluit de man toch op zoek te gaan.
De man met de zeegroene ogen is uitgegeven door Hoogland & Van Klaveren en kost 14,95