Nieuws

Roltrap naar de maan op het Mooie Kinderboekenfestival

Roltrap naar de maan, boek en cd, is een van de achttien kinderboeken die centraal staat op Het Mooie Kinderboekenfestival 2019.  Koos Meinderts vertelt het verhaal achter een aantal liedjes waaronder (De leugenaar en Leve het nijlpaard!) Annette tekent er live bij en Luc & Marcelle zingen en spelen de liedjes.
Er zijn dit jaar drie edities, in Amsterdam, Den Bosch en Hoogeveen. 
Zondag 26 mei, om 11:00 is de aftrap in Amsterdam in de Tolhuistuin. Behalve team Roltrap naar de maan treden o.a. op: Enne Koens, Ingrid & Dieter Schubert en Marije Tolman.
Voor alle informatie deze eerste editie van Het Mooie Kinderboekenfestival, klik hier

De club van lelijke kinderen, 12de druk

Binnenkort ligt de twaalfde en gewijzigde druk van De club van lelijke kinderen  (Poegsma 1987) in de winkel.
De club van lelijke kinderen, tekst Koos Meinderts, illustraties Annette Fienieg, is het verhaal van generaal Isimo die op een kwade dag besluit alle lelijke kinderen van het land op te pakken. Twee kinderen ontsnappen en weten de overige kinderen te bevrijden.
Meinderts  bewerkte in 2004 zijn boek tot musical voor jeugdtheater Hofplein Rotterdam, die nog bijna elk jaar wordt door verschilllende theatergroepen in Nederland en Vlaanderen wordt opgevoerd.
In oktober 2019 is de premiere van de gelijknamige familiefilm van dezelfde makers die in 2012 het boek bewerkten tot een korte eindexamenfilm. Het scenario is van Jeroen Margry, de regie van Jonathan Elbers.  
Bij de twaalde druk schreef Meinderts een nawoord over zijn boek: 'De club van lelijke kinderen is mijn enige jeugdboek met een ploitieke boodschap. (...) in mijn boek is het belangrijk dat iedereen zichzelf de vraag stelt wat goed of fout is, om afhankelijk van het antwoord in verzet te komen (...)'.  
De club van lelijke  kinderen, twaalfde en gewijzigde druk, Ploegsma 2019, € 14,99 

Koos Meinderts bij Ockademie

Donderdagavond 21 maart is Koos Meinderts te gast bij de Ockademie in Den Haag, in park Ockenburgh. Hij vertelt over zijn jeugd in Loosduinen, zijn samenwerking met zanger/cabaretier Harrie Jekkers en leest verhalen, gedichten en liedteksten uit o.a. Keizer, De zee zien, Naar het noorden en De schelmenstreken van Reinaert de Vos, recentelijk uitgeroepen tot Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door.
Ook geeft hij een voorproefje uit Mist, een roman voor volwassenen die in mei in de winkel ligt en verschijnt bij Hoogland & Van Klaveren.

Wat: Lezing Ockademie 
Waar:Villa Ockenburgh, Monsterseweg 4, Den Haag
Wanneer: Donderdag 21 maart 
Hoe laat: 20:00 uur 
Toegang: €10,-
Reserveren 
www.ockademie.nl

Kwibus speelt De verjaardag van Lodewijk de Enige

Kwibus speelt in theater Pantalone in IJsselstein van 22 maart tot en met 7 april De verjaardag van Lodewijk de Enige, een familiemusical vanaf zes jaar, script en liedteksten Koos Meinderts, muziek Ton Scherpenzeel. De regie is in handen van Marije Zeeman en Veerle Ruizendaal.
De verjaardag van Lodewijk de Enige is een musical in een musical. Theatergezelschap Kwibus krijgt de opdracht krijgen Romeo en Julia te spelen, de acteurs hebben daar geen zin in en besluiten om een musical te maken over het leven van Lodewijk de Enige, een koning die geen koning wil zijn.
Vanaf 6 maart zijn er in het theater originele tekeningen te zien van Annette Fienieg uit boeken die ze maakte samen met Koos Meinderts, waaronder Kak! zei de ezel en Bij ons in het circus. Ook zijn er een aantal niet eerder gepulbliceerde illustraties te bewonderen. 
Kaarten voor de voorstelling kosten €10.

Wat: De verjaardag van Lodewijk de Enige, familiemusical v.a. 6 jaar
Waar: Theater Pantalone, Linnaeusweg 5, IJsselstein
Wanneer: Van vrijdag 22 maart tot en met 7 april
Voor het reserveren van kaartjes, klik hier

De Liedjesatlas, kerntitel Kinderboekenweek

De liedjesatlas, 24 wereldliedjes (Rubinstein 2016) is een van de kerntitels van de Kinderboekenweek 2019, thema Reizen en vervoer. In het boek (met cd) staan 24 kinderliedjes van Afrika tot Azië, vertaald en bewerkt door Koos Meinderts. De illustraties zijn van Annette Fienieg en de vormgeving is van Leentje van Wirdum.
Bij het boek zit een cd met muziek van Thijs Borsten. Alle liedjes worden gezongen door Peer de Graaf en Leine.
Inmiddels wordt er gewerkt aan een opvolger: Liedjes zonder grenzen, waarin opnieuw 24 liedjes van over de hele wereld te lezen, te zien en te horen zijn. Dat boek wordt gemaakt in samenwerking met het Concertgebouw en zal in januari 2020  verschijnen.