Nieuws

Lied Gezicht op Delft

Het Mauritshuis in Den Haag heeft een aantal artiesten gevraagd een lied te schrijven over een kunstwerk uit de vaste collectie. Spinvis schreef een lied over Vermeers Het meisje met de parel en MEROL liet zich voor haar lied door Mars en Venus betrapt door Vulcanus van Joachim Wtewael. Harrie Jekkers schreef met Koos Meinderts een lied geinspireerd op Vermeers Gezicht op Delft, te beluisteren op Spotify en YouTube.
Het lied van Jekkers & Meinderts gaat over een herinnering aan een eerste liefde, de tijd die voorbijgaat en de nietigheid van het bestaan, opgehangen aan de door Vermeer weggeschilderde man op het schilderij:

We staan maar even op de voorgrond

Daarna wordt een mens altijd
Net als die man die op de kade stond
Weggeschilderd door de tijd.

Woensdag 20 maart speelde Harrie Jekkkers, die ook de muziek schreef, in DWDD het lied live op Het Podium van de Gedeelde Smart

Trailer roman MIST

Iris van Wijk  (animatie) en Rient van de Crommert (muziek) maakten een filmpje bij de recent verschenen roman Mist van Koos Meinderts. Het filmpje is te zien op het YouTube kanaal van Hoogland & Van Klaveren, de uitgever van de boeken van Meinderts. Klik hier
Mist is het verhaal van Jacob Danielsen, een eilander die gedreven door vertewee droomt van een leven elders. 
Zondag 15 maart had het filmpje getoond zullen worden in De Utrechtse boekenbar tijdens de presentatie van MIst, maar die is vanwege het corona-virus afgelast.
Mist (Hoogland & Van Klaveren) kost € 19,90.

Boekenweek: Rebellen & Dwarsdenkers

Zaterdag 7 maart begint de 85ste Boekenweek, die dit jaar als thema heeft Rebellen & Dwarsdenkers. Annejet van Zijl  schreef het gratis boekenweekgeschenk: Leon & Juliette. De boekenweek duurt tot zondag 15 maart. Op die dag is ook in de Utrechtse Boekenbar de feestelijke presentatie van Mist, de nieuwe roman van Koos Meinderts. Het is het verhaal van dwarsligger Jacob Danielsen, bewoner van een verafgelegen eiland, die gedreven door vertewee droomt van een leven elders. 
Mist, een rauw en poëtisch verteld verhaal, is een uitgave van Hoogland & Van Klaveren en kost € 19,90 

Liedjes zonder grenzen

Zondag 19 januari spelen Thijs Borsten, Stefan Blankestijn, Izaline Calister en Peer de Graaf in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam de voorstelling Liedjes zonder grenzen.
Een muzikale wereldreis voor klein en groot, gebaseerd op het recent verschenen, gelijknamige boek (met cd) van Koos Meinderts (tekst) en Annette Fienieg (illustraties) en uitgegeven door Rubinstein die eerder ook De Liedjesatlas uitgaf. 
Er zijn twee voorstellingen, om half twee en om half vier.
Na afloop signeren Meinderts en Fienieg hun boeken.
Voor kaarten kllik hier.

Première Die Meerjungfrau in der Badewanne

Zaterdag 18 januari is in Theater Hagen (Duitsland) de premiere van Die Meerjungfrau in der Badewanne, solotheater geschreven door Tim Sandweg, gespeeld door Stephan Merten, muzikaal begeleid op harp door Ute Blaumer en Simone Seiler.
De voorstelling, bedoeld voor kinderen van 7 jaar en ouder, is gebasseerd op Keizer en de verhalenvader van Koos Meinderts.
Een voorstelling met verhalen 'voller Witz und Schönheit, voller Poesie und Klänge, die von den ganz großen Themen handeln: Sehnsucht und Trost, Entstehen und Vergehen, Abschied und Neubeginn.'
Voor alle informatie en kaartverkoop, klik hier