Nieuws

KAMER 23 met Abdelkader Benali en Hans & Monique Hagen

Zondagmiddag 25 november is de vierde editie van KAMER 23. Abdelkader Benali en Hans & Monique Hagen lezen voor uit eigen werk en gaan in gesprek met Len Borgdorff. 
Gasten in eerdere edities waren Koos Meinderts en Annette Schaap, Edward van de Vendel en Ellen Deckwitz en Wim Hofman en Marieke Lucas Rijneveld.

Wat: KAMER 23, literaire middag met Abdelkader Benali en Hans en Monique Hagen, muziek van Leine
Waar:  Prenten & Boeken, A. Mayerlaan 23, Utrecht
Wanneer; Zondag 25 november 2018
Hoe laat: Aanvang 15:00 uur
Toegang: Gratis, in verband met de beperkte ruimte is reserveren verplicht: info@koosmeinderts.nl
  

De schelmenstreken van Reinaert de Vos, binnenkort in de winkel

Half november ligt De schelmenstreken van Reinaert de Vos in de boekwinkel, een bewerking van het middeleeuwse dierenepos Van den Vos Reinaerde, een rijk geillustreerd boek van in totaal 19 illustratoren, van Carll Cneut tot Sylvia Weve, met tekst van Koos Meinderts.
Het boek verschijnt bij Hoogland & Van Klaveren en wordt donderdag 15 november feestelijk gepresenteerd in de Ridderzaal van Kasteel Radboud in Medemblik.  

KAMER 23 met Marieke Lucas Rijneveld en Wim Hofman

Zondagmiddag 28 oktober is de derde editie van KAMER 23. Gasten zijn schrijver/dichter Marieke Lucas Rijneveld, bekend van de dichtbundel Kalfsvlies en haar roman De avond is ongemak, en schrijver/dichter/illustrator Wim Hofman, bekroond met diverse Griffels en Penselen en winnaar van de Theo Thijssenprijs.
Zij lezen voor en gaan in gesprek met Len Borgdorff. 
In eerdere edities van KAMER 23 waren te gast Annet Schaap en Koos Meinderts, en Ellen Deckwitz en Edward van de Vendel. 

Wat: KAMER 23 met Marieke Lucas Rijneveld en Wim Hofman, muziek Karen Meinderts
Waar: Prenten & Boeken, A. Mayerlaan 23, Utrecht
Wanneer: Zondag 28 oktober 2018
Hoe laat: 15:00 uur  
Toegang: Gratis, reserven verplicht: info apenstaartje koosmeinderts.nl 

Poëzieposter Verdriet is drie sokken

Bij uitgeverij Plint verscheen deze maand in de serie poëzieposters het gedichtVerdriet is drie sokken van Koos Meinderts, met beeld van Annette Fienieg.
Verdriet is drie sokken is afkomstig uit de  gelijknamige dichtbundel van Koos Meinderts en Annette Fienieg (Lemniscaat 2008).
Thijs Borsten zette de tekst op muziek, zang Harrie Jekkers. 
De plintposter kost 13,50 en is o.a. te koop bij de Literaire Boekhandel of hier te bestellen. 
Van de dichtbundel, boek en cd, zijn nog enkele exemplaren in voorraad en is met handtekening van de makers alleen nog hier te bestellen. 

Naar het noorden op shortlist Thea Beckmanprijs

Naar het noorden (Hoogland & Van Klaveren 2016) van Koos Meinderts staat op de longlist van de Thea Beckmanprijs, prijs voor het beste historische jeugdboek in de categorie tot 12 jaar. Naar het noorden (illustraties Annette Fienieg) is het verhaal van  Jaap, een van de vele kinderen die tijdens de Hongerwinter vanuit het westen per binnenschip naar het noorden vertrekt, waar nog wel voedsel is. Hij wordt gescheiden van zijn zus en broertje en ondergebracht bij een strenggelovig kinderloos echtpaar. Ver van huis moet hij letterlijk van zich afslaan om in zijn nieuwe wereldje waarin alles vreemd is, zijn plek op te eisen.
Het boek werd eerder bekroond met de Gouden Griffel 2017.
Overige kanshebbenrs op de Thea Beckmannprijs zijn: 

Arend van Dam - De reis van Syntax Bosselman
Martine Letterie & Rick de Haas - Kinderen met een ster
Inez van Loon - Anna's grote reis
Suzanne Wouda - Sabel

zaterdag 15 september wordt de Thea Beckmanprijs 2018 in het Archeon uitgereikt. De boeken uit de shortlist maken ook kans op De Jonge Beckman, het beste historische kinderboek van de kinderjury, een panel van enthousiaste jongeren.